Geen truckverbod Stationsweg

Er komt geen vrachtwagenverbod op de Stationsweg in Geertruidenberg. Tijdens de raadsvergadering bleek donderdag dat alleen de PvdA iets voelt voor het voorstel dat het college hierover inbracht.


B en W wilden de Stationsweg in één richting vanaf Centraleweg/Monnikenweg afsluiten voor vrachtwagens, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Bovendien zou er in beide richtingen een beperking gelden voor voertuigen breder dan 2,6 meter.

GroenLinks en Keerpunt 74 vonden dat niet ver genoeg genoeg gaan. Keerpunt diende een amendement in op de breedtebeperking terug te brengen naar 2,55 meter. Op die wijze worden vooral de tankwagens (met eventuele gevaarlijke stoffen aan boord) geweerd. Ook trucks langer dan twaalf meter waren wat Keerpunt betreft niet welkom. Ook moeten deze beperkingen (gedeeltelijk) gelden voor andere wegen. Alleen GroenLinks was hier voor. VVD’er Patrick Kok zag het amendement van Keerpunt 74 bovendien als ‘een verkapte manier van het instellen van een algeheel vrachtwagenverbod’. In zijn optiek zijn bijna alle vrachtwagens beduidend langer dan 12 meter. Berrie Broeders van het CDA was het daar roerend mee eens.

Zie link voor volledige artikel.