Gemeente Geertruidenberg verkoopt dorpshuis De Haven, Leogebouw en De Peuzelaer

Gebruikers van gemeentelijke gebouwen in Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg wacht een kleine aardverschuiving. De gemeente Geertruidenberg wil in 2016 flink wat panden afstoten.

In Raamsdonk wil de gemeente af van het Leogebouw.

Leogebouw

Onder meer judovereniging Nintai maakt daar momenteel gebruik van. Daarnaast wordt gekeken of harmonievereniging St. Bavo verhuist van het Leo- naar het Agnesgebouw.

Grote veranderingen vinden ook plaats in Raamsdonksveer. Dorpshuis De Haven staat al langer op de nominatie om af te stoten, maar dat moment is nu nabij. De gemeente moet jaarlijks fors bijlappen om De Haven overeind te houden. Reden om het Dorpshuis van de hand te doen. De gebruikers ziet de gemeente graag verhuizen naar De Schelf, in de wijk Hooipolder. Daarnaast wordt het voormalige schoolgebouw aan de Meidoornstraat in de verkoop geplaatst. Volgens wethouder Bert van den Kieboom is er interesse van ondernemers om hier een combinatie van bedrijfspand en woningen te maken.

In Geertruidenberg worden de oude basisschool De Peuzelaer en De Oude Wacht (nu atelier) afgestoten. Cultureel centrum De Schattelijn blijft bezit van de gemeente. Wel gaat Van den Kieboom kijken naar nieuwe mogelijkheden voor de Schattelijn. Een deel van het gebouw zou kunnen dienen als woningruimte, restaurant of museum.

Door de gemeentelijke gebouwen van de hand te doen, wil Geertruidenberg jaarlijks 100.000 euro besparen.

Bron: BNdeStem.nl