Gemeente.nu: Camerabeveiliging G.berg

Sommige ondernemers op het Brabantse bedrijventerrein Dombosch gaven het zelfs niet meer aan, een poging tot inbraak. Dat gebeurde zó vaak. Het was duidelijk dat de beveiligingsmaatregelen niet voldeden. En daar is nu een eind aan gekomen.

Tonnen per jaar waren ze kwijt aan inbraak en schade, de ondernemers op Dombosch, een bedrijventerrein in het Brabantse Raamsdonksveer. Het was duidelijk dat de beveiliging, een surveillancewagen voor de avond en nacht, niet voldeed. Maar vind maar eens een alternatief. Tijdens een bijeenkomst op een ander bedrijventerrein hoorden mensen van de ondernemersvereniging VOG over een draadloos camerabeveiligingsconcept. Dit leek de oplossing.

Er werden zeven camera-eilanden, elk bestaande uit drie camera’s, geïnstalleerd op verschillende strategische punten op het industrieterrein, onder meer op alle toegangswegen. Via een veertig meter hoge mast komen alle beelden binnen bij de centrale meldkamer aan de Meerval op Dombosch. Medewerkers van het bedrijf Feel Safe Control –http://www.feelsafevision.nl/nl/additionele-diensten/meldkamer.html– dat ook de installatie van de camera’s verrichtte, houden regelmatig in de gaten wat de camera’s registreren. Vanwege de privacy van omwonenden zijn camera’s zo geplaatst dat nooit kan worden gefilmd op het terrein van omwonenden.