Gemeente wil grond aankopen

Peter Span (WSG) in BNdeStem eind juli: “De situatie is veranderd. Een van de boerderijen is door omstandigheden weggevallen. Er blijven er nog vier over, waarvoor geldt: is het bedrijfseconomisch verantwoord om door te zetten? Want er moet substantiële woningbouw voor terugkomen.”

BNdeStem 01 september:
De gemeente Geertruidenberg wil voor ruim negen ton gronden verwerven voor de realisatie van woningbouw aan de Wim Boonsstraat in Raamsdonk.

De huizen zouden daar moeten verrijzen in het kader van de pilot Raamsdonk. De gronden, in totaal een kleine 3 hectare groot, worden aangekocht van ondernemer Sjef Verschure en het bestuur van de Sint Bavokerk. Dat stelt het Bergse college de gemeenteraad voor.

In de pilot Raamsdonk wordt een aantal boeren uitgeplaatst, omdat ze binnen het lint ‘op slot’ zitten. Om de uitplaatsing te financieren is woningbouw voorzien, maar de oorspronkelijk aangewezen locaties (Engelse Wal en Cornelis Oomestraat) stuitten op verzet van omwonenden. Daarom richt het college zich nu op de gronden achter de kerk doorlopend tot achter de Wim Boonsstraat.