Gemeentebelang of politiek?

Politieke partij wil afsluiting Stationsweg vrachtverkeer en nu ook zorgen over weggebruik van een individueel bedrijf. Wat een betrokkenheid…


Volgend artikel verscheen vandaag in BNdeStem:
De Geertruidenbergse fractie Keerpunt 74 vraagt zich af hoe de gemeente omgaat met klachten die binnenkomen over het bedrijf Siemerink in Geertruidenberg. Ook wil de fractie weten of en hoe er wordt gehandhaafd.

Raadslid Wendy Muis stelt vragen aan het gemeentebestuur. Ze doelt met name op het gebruik van gemeentegrond door Siemerink. “Ik ben door mensen aangesproken die overlast ervaren”, vertelt Muis. “Het bedrijf vervoert silo’s naar de overkant van de weg, waarvoor ze beide weghelften gebruiken. Ik vraag me af of dit wel op de juiste momenten gebeurt. Ook kunnen de silo’s, die bij het bedrijf geparkeerd staan, het zicht wegnemen vanaf de weg.” Niks ten nadele van Siemerink, vindt Muis. “Het is een goed bedrijf, maar het is ook een beladen onderwerp. Er was in het verleden al te veel onduidelijkheid. Bovendien schort het nog weleens aan handhaving in de gemeente.”