GENiaal gaat van Start !

GENiaal is opgericht met als doel bewustwording te creëren op het gebied van duurzame energie en besparing.


INLEIDING
Geniaal is opgericht met als doel bewustwording te creëren bij ondernemers binnen de  gemeente Geertruidenberg op het gebied van duurzame energie en besparing. Dit willen we bereiken door het Weekend van de Energie te organiseren.

Dit Weekend van de Energie vindt plaats op 5 en 6 oktober 2018.
Op vrijdag 5 oktober is er een inspiratie-avond voor ondernemers bij Louwman & Parqui, gepresenteerd door Paul Smit.
Op zaterdag 6 oktober is er een Energiemarkt bij het Dongemond College in Raamsdonksveer. Tijdens deze energiemarkt willen we ondernemers, maar ook inwoners van onze gemeente,  informeren over duurzaamheid, energiebesparing, lokale leveranciers, mogelijke samenwerkingen etc.

DONGEMOND COLLEGE
Op het terrein van het Dongemond College in Raamsdonksveer gaan we een energiemarkt inrichten.  Op het terrein komt een tent/overkapping voor grotere objecten/standhouders. In de gebouwen van het Dongemond College kan gebruik gemaakt worden van diverse lokalen voor het geven van (korte) presentaties en/of workshops over duurzaamheid (symposium).

DATUM & TIJD
De energiemarkt vindt plaats op 6 oktober 2018 van 11.00 – 18.00 uur. Opbouw kan plaatsvinden op vrijdag 5 oktober vanaf 12.00 uur en/of op zaterdag 6 oktober vanaf 07.00 uur.

INVULLING
De invulling van het Weekend van de Energie kan bestaan uit de volgende onderdelen:
• Energiemarkt (functioneel)
• Energiemarkt (promotioneel)
• Symposium/lezingen
• Excursies/bedrijfsbezoeken

Energiemarkt (functioneel)
Op de energiemarkt is er ruimte voor diverse leveranciers om hun duurzame oplossingen te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan lokale bedrijven met een voorbeeldfunctie zoals de gemeente en partners binnen Geniaal. Maar ook externe partijen die een energiescan kunnen leveren,  zonnepanelen en andere oplossingen.

Energiemarkt (promotioneel)
Om de energiemarkt ook te voorzien van de laatste nieuwe innovatieve oplossingen gaan we bedrijven als Tesla met elektrische auto’s of Toyota met waterstofmotoren vragen de nieuwste generatie auto’s te presenteren. Ook één van de Nederlandse deelnemers aan de Solar Challenge wordt gevraagd (TU Eindhoven/Delft/Twente).

Symposium/lezingen
De collegezalen in het Dongemond College kunnen gebruikt worden voor een symposium over duurzaamheid en energieneutraal ondernemen. Er kan gedacht worden aan lezingen van lokale ondernemers die Duurzaamheid en Energie Neutraal ondernemen al geïmplementeerd hebben (voorbeeldfunctie MVO-prijswinnaars).

Excursies/bedrijfsbezoeken
Er worden op deze dag excursies naar de biomassacentrale van RWE georganiseerd. RWE is partner in GENiaal en heeft toegezegd de deuren open te zullen stellen.

HORECA
Tijdens het evenement is het prettig om ook de inwendige mens te verzorgen. Dit kan in de vorm van een Food Court op het plein van het Dongemond College. Diverse lokale horecabedrijven kunnen,  etenswaren en drinken verstrekken, waarbij dit op een centrale plek genuttigd kan worden.

PR/COMMUNICATIE
Deelnemers aan de Energiemarkt zullen in de verschillende uitingen rondom GENiaal meegenomen worden. Zo richten we op de website GENiaal.nu een aparte pagina in voor de deelnemers. Hier kunnen zij informatie over hun oplossingen en producten plaatsen. We gaan verschillende advertenties, posters en persberichten uitbrengen, waarop de deelnemers gaan communiceren. Ook Social media speelt hier een grote rol.

AANMELDEN
Voor meer informatie over GENiaal of heeft u interesse in deelname aan de Energiemarkt op 6 oktober? Ga dan naar geniaal.nu/Weekend van de energie en wij nemen contact met u op voor de mogelijkheden en exacte invulling van uw deelname.

Het Projectteam GENiaal

PARTNERS van GENiaal zijn:
partnerbanner