!Go kost G’berg 1,6 miljoen

Aandacht voor plaatselijke economie en werkgelegenheid heeft afgelopen jaren ontbroken zoals inmiddels ook onderkend door een deel van de politiek. Met moeite is er nu een klein bedrag vrij gemaakt om hieraan wel aandacht te besteden, een mislukt WAVA/!GO-reintegratieproject in de gemeente Rotterdam kost de gemeente G’berg blijkbaar echter tonnen.

Geertruidenberg moet diep in de buidel tasten voor het financiële drama bij werkvoorzieningschap WAVA/!Go. Als deelnemende gemeente betaalt Geertruidenberg een slordige 1,6 miljoen euro voor het saneren van de schuld.

De totale schuld van WAVA/!Go is opgebouwd uit de lening van 3,3 miljoen euro die ooit is verstrekt door de zes deelnemende gemeenten (Oosterhout-Drimmelen-Geertruidenberg-Werkendam-Woudrichem-Aalburg), het door de jaren heen opgebouwde negatieve eigen vermogen van 2,1 miljoen euro en het exploitatietekort over 2006 van ongeveer 4,5 miljoen. Het laatste bedrag is hoger dan verwacht ivm een gestrand re-integratieproject in de regio Rotterdam.

De gemeente Geertruidenberg heeft een voorziening WAVA (vastgesteld in jaarrekening 2004) van €904.000,-. In de programmabegroting 2007 (Geertruidenberg in balans) wordt ervan uitgegaan dat deze voorziening voldoende zou zijn…….. Ook komende jaren worden nog financiële problemen bij de WAVA verwacht.

Zie ook onderstaande link voor de tekst van het volledige artikel in BNdeStem.