‘Gooi knip open tijdens winkeltijden’

Dat willen zo’n veertig ondernemers in het centrum van Raamsdonksveer.

Paaltjes in het centrum van Raamsdonksveer. © Sjoerd Marcelissen

Zij boden donderdagavond aan de gemeente Geertruidenberg een petitie aan over de bereikbaarheid in het Veerse hart. Wethouder John van Vugt nam de 1.800 handtekeningen in ontvangst.

Sinds eind vorig jaar heeft het Veerse hart een knip in de Keizersdijk: paaltjes zorgen ervoor dat verkeer daar niet mogelijk is. De ondernemers pleiten voor openstelling van de knip tussen 9.00 en 21.00 uur, gecombineerd met eenrichtingsverkeer.

Barricades
Volgens de winkeliers is de bereikbaarheid al jaren een punt. “Al bijna tien jaar wordt er gewerkt in het centrum”, betoogt ondernemer Denise Huijbregts. “In deze periode zijn er heel veel borden geplaatst, omleidingsroutes ingesteld en barricades opgeworpen. Dit heeft veel gevraagd van de inwoners en de klanten die het centrum bezochten. De mensen moeten vooral omrijden en zoeken naar een parkeerplaats. In deze zoektocht werd soms besloten om door te rijden naar elders.”

De invoering van de knip was de druppel. “De maat was vol.” De ondernemers willen graag met de gemeente in gesprek. “Wij hebben namelijk samen met u het belang om het centrum mooi, bruisend en bereikbaar te maken.”

Verkeerstellingen
Daarnaast hebben de winkeliers aandacht voor de problemen rond de Touwbaan, het terrein achter supermarkt Lidl. Hier zijn zorgen over de verkeersveiligheid. Volgens wethouder Van Vugt (Keerpunt’74) worden er na de zomer verkeerstellingen gedaan. “Het heeft geen nut om dat in de vakantie te doen. Ik onderstreep dat de vele opbrekingen een probleem zijn geweest. Aan de hand van de metingen gaan inwoners, ondernemers en gemeente vervolgens aan tafel.”

Bron: BN De Stem