Groen licht voor nieuwbouw Hoge Veer

Zo besliste de Raad van de State, er liep namelijk een bezwaar vanuit omwonenden.

 

Het Hoge Veer komt aan de Donge en wordt in dezelfde stijl gebouwd als de bastions. artist impression oomen architecten

Zorginstelling Het Hoge Veer en woningbouwvereniging Thuisvester kunnen aan de slag met de bouw van het Koninginnebastion in Geertruidenberg.

Zodra de gemeente de omgevingsvergunning heeft verleend, kan Het Hoge Veer 120 zorgappartementen gaan bouwen en Thuisvester 65. De zorgappartementen dienen ter vervanging van het verouderde complex van Het Hoge Veer in Raamsdonksveer.

Inkijk
Twee bewoners van het Oranjebastion naast het Koninginnebastion stapten vorige maand naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Ze wonen aan de buitenkant van het Oranjebastion en kijken straks uit op de nieuwbouw op zeventig meter afstand. Ze vrezen voor inkijk vanaf de balkons van de nieuwe appartementen. De twee zeggen verrast te zijn door de hoogbouw en hadden op laagbouw gerekend toen zij hun eigen woning kochten.

Dakaccenten
De Raad van State heeft hun beroep voor een groot deel niet-ontvankelijk verklaard. Dat komt omdat ze geen zogeheten zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Koninginnebastion. De hoogste bestuursrechter heeft alleen hun bezwaren tegen enkele wijzigingen in het ontwerp van de nieuwbouw bekeken. Het gaat dan om dakaccenten van twee meter hoog die eerst niet in het bestemmingsplan zaten. Het beroep van de twee omwonenden werd ongegrond verklaard.

Het Hoge Veer wil zo snel mogelijk met de bouw beginnen. Het schorsingsverzoek van de buurtbewoners heeft de plannen vertraagd, aldus Het Hoge Veer. De ambitie was om midden 2018 te beginnen met bouwen en midden 2019 klaar te zijn.

Bron: BN De Stem