Groen licht voor plan nieuwe bibliotheek Raamsdonksveer

De Raad van State heeft er een paar maanden over gedaan, maar gisteren heeft hij alsnog het bestemmingsplan voor de nieuwe bibliotheek in Raamsdonksveer geheel goedgekeurd.

Overigens heeft ontwikkelaar Piet Kieboom deze uitspraak niet afgewacht omdat hij de bouw(omgevings)vergunning al binnen had.

bibliotheek

In ieder geval hoeft Kieboom geen wijzigingen aan te brengen of andere maatregelen te nemen, want de Raad heeft het plan ongewijzigd goedgekeurd. Overigens richtten ontwikkelaar KIKX en Broodje Piraatuitbater G. Nuijten hun pijlen niet tegen de boekenuitleen zelf, maar boven de bieb geplande detailhandelsruimte van 300 vierkante meter. KIKX vreest een toenemende winkelleegstand in het centrum als winkels kiezen voor de ‘goedkope huurprijs’ op de eerste verdieping van de bibliotheek.

Nuijten vreest concurrentie als een horecabedrijfje of warme bakker in het bibliotheekpand trekt. Maar horeca is niet toegestaan.

De Raad van State denkt niet dat de winkelruimte in het nieuwe pand tot onaanvaardbare leegstand elders in Raamsdonksveer zal leiden. De bibliotheek plus extra winkelruimte past prima bij de centrumfunctie van de plaats. De Raad stelt bovendien vast dat de winkelruimte boven de bieb waarschijnlijk wordt ingevuld met functies die in het verlengde van de bibliotheek liggen, zoals een VVV of ANWB winkel.

Bron: BNdeStem