Groene Pluim voor Sibelco

Het bedrijf won deze duurzaamheidsstimuleringsprijs onder meer dankzij de vooruitstrevende visie op natuurlijk kapitaal en biodiversiteit.

Wethouder Mike Hofkens speldt De Groene Pluim op bij Peter Jaspers, sustainability manager van Sibelco. © Rijan van Leest

Sibelco Groep uit Geertruidenberg heeft dinsdag De Groene Pluim ontvangen. ,,Het is een mooie waardering”, zegt Piet Jaspers, sustainability manager van Sibelco. ,,Vaak ben je vooral bezig met wat je nog moet doen en sta je niet stil bij wat je al gerealiseerd hebt. Deze prijs maakt je daar meer bewust van.”

Zo werd er in samenwerking met Natuurfederatie Geertruidenberg een oeverwand op het terrein geplaatst. ,,Zo’n twee jaar geleden nestelden zich oeverzwaluwen in bergen bauxiet op ons terrein. We hebben ze toen hun gang laten gaan en ondertussen nagedacht over hoe we de vogels het volgende jaar konden laten terugkeren.”

De oeverzwaluwen hebben de afgelopen zomers hun intrek genomen in de wand. ,,Het is een prachtig gezicht als je in de zomer honderden vogeltjes in en uit ziet vliegen.”

Sibelco is een Belgisch familiebedrijf met onder meer vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Griekenland. De vestiging in Geertruidenberg bestaat al sinds 1955 en maakt sinds 2014 deel uit van Sibelco. Op deze locatie worden verschillende ertsen en mineralen tot poedervorm en granulaat verwerkt.

Sibelco is de zestiende Groene Pluimhouder in Nederland. Onder meer de Oosterhoutse bedrijven Rodenburg Biopolymers en Marten BV gingen Sibelco voor. Op 8 december wordt in Breda de zeventiende Groene Pluim uitgereikt.

Bron: BN De Stem – Rijan van Leest 12-11-19