Heereland krijgt supermarkt en 70 huizen

‘Heereland kende jarenlang een impasse’ Nu komen er zeventig nieuwbouwwoningen en een nieuwe Jumbo-supermarkt. 

Een impressie van de nieuwe Jumbo. © Gemeente Geertruidenberg

Daarnaast wordt volgend jaar begonnen met de sloop van flink wat oude, momenteel ongebruikte bedrijfsruimten in deze wijk. Die bedrijfsruimtes waren ooit van Leen Bakker. Verder is het de bedoeling dat de huidige Jumbo plat gaat, enkele tientallen meters verderop verrijst een nieuwe, iets grotere supermarkt. De nieuwe Jumbo komt meer richting de Haven van Raamsdonksveer en zou er met Pasen 2019 moeten zijn. Tot die tijd blijft de oude winkel intact.

Impasse
“Ik ben blij dat we aan de slag kunnen met de uitwerking van dit gebied. Deze locatie bij de wijk Heereland kende jarenlang een impasse”, zegt wethouder Kevin van Oort (GroenLinks). “Maar we hebben nu een overeenstemming met alle grondeigenaren.” Daaronder vallen verder investeringsmaatschappij De Hoge Dennen, met name eigenaar van het terrein rond de supermarkt, en woningcorporatie WSG.

Dongeburgh
Lange tijd lagen de ontwikkelingen rond dit gebied van Heereland stil vanwege de financiële problemen van WSG. De wijk maakte onderdeel uit van het grote woningbouwproject Dongeburgh. Een groot deel van Heereland is opgeleverd, alleen het laatste deel kon niet worden afgemaakt. De nieuwe huizen worden ‘een mix’, stelt Van Oort. “Met ook sociale huurwoningen en koopwoningen.”

Al in 2018 gaat de schop in de grond voor 24 nieuwe huizen aan de Johannes Vermeerstraat. Momenteel ligt dat terrein braak. Waarschijnlijk in 2019 begint het werk aan de andere 46 woningen.

Bron: BN De Stem