Hennepkwekerij aangetroffen in uitgebrande loods Raamsdonksveer

In een loods aan de Meerval in Raamsdonksveer heeft vrijdag een zeer grote brand gewoed. Bij de binnentreding van de verhuurde loods trof de brandweer achter de zeecontainers een hennepkwekerij aan. Het is nog onduidelijk hoe groot de kwekerij was. 

De politie ontving donderdag nog een anonieme melding ontvangen van ‘extreme vochtvorming’ in het pand.

Brand

“Dit kan wijzen op de aanwezigheid van hennep of andere drugsgerelateerde zaken”, zei een politiewoordvoerster vrijdag eerder op de dag. De politie denkt mogelijk aan brandstichting. “Daar houden we zeker rekening mee. Als wij donderdag voor een dichte loods staan en die vliegt vervolgens vrijdag in brand dan lijkt me dat ook geen vreemde gedachte.”

Agenten zijn donderdag gaan kijken, maar er was niemand aanwezig. “Daarom zijn zij niet naar binnen gegaan”, meldt de politiewoordvoerster.

Bruinachtige rook
Er was vrijdag sprake van veel laaghangende bruinachtige rook op het bedrijventerrein. Acht omliggende bedrijven zijn geruime tijd ontruimd geweest vanwege de rookontwikkeling. Werknemers van ontruimde bedrijven zijn enkele uren bij Leen Bakker op het bedrijventerrein opgevangen.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Vertegenwoordigers van onder meer Enexis en de gemeente Geertruidenberg waren ter plaatse bij de brand.

Bron: BNdeStem

 

Onderzoek hennepkwekerij in uitgebrande loods Raamsdonksveer in volle gang

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand in de loods aan de Meerval gisteren is ook zaterdagochtend nog volop bezig.

Meerdere rechercheurs zijn in het pand onderzoek aan het doen. Ook een onderzoeksteam van de brandweer is aanwezig.

Volgens een rechercheur is er gisteren al een persoon aangehouden. Onbekend is of dat de huurder van het pand is. Bij het onderzoek wordt ook gebruik gemaakt van een drugshond.

Bron: BNdeStem