‘Het blijft een drama’ aanpak Hooipolder

Het sluipverkeer in de Langstraat-dorpen Waspik en Raamsdonk neemt fors toe bij huidig plan voor aanpak Hooipolder. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Geertruidenberg en Oosterhout. ‘Deze meting zien wij als munitie voor de gesprekken met Rijkswaterstaat’, aldus wethouder Kevin van Oort.

Ze hadden al een donkerbruin vermoeden, maar nu zijn de zorgen van veel Raamsdonkers en Waspikkers met harde cijfers bevestigd: het sluipverkeer in de Langstraat neemt fors toe bij de aanpak van knooppunt Hooipolder zoals Rijkswaterstaat voorstaat voor 2030. Dat blijkt uit een meting van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg.

Met name de Kerklaan, Heemraadsingel en Werfkampenseweg in Raamsdonk krijgen een flinke stroom extra verkeer te verwerken. Voor de Heemraadsingel geldt een stijging van 80 procent: van 2.500 voertuigen per etmaal naar 4.500. Ook in de Kerklaan veroorzaakt het nieuwe Hooipolder extra drukte: van 5.500 naar 7.500. “En dat moeten we niet hebben. Het blijft zo een drama”, reageert Cees Melis, initiatiefnemer van een actiegroep in Raamsdonk.

Lees meer in BN DeStem, editie Oosterhout, van zaterdag 5 september.