Het loopt storm voor tweede Victoria Run in Raamsdonk

Alle 800 startplaatsen zijn sinds enkele weken weg.

Nee, er kan echt niemand meer bij. Het loopt storm voor de tweede editie van de Victoria Run in Raamsdonk. Alle 800 startplaatsen zijn sinds enkele weken weg.

,,We hebben mensen moeten teleurstellen”, erkent Joep Kuijsters van de organisatie. Zaterdag 24 augustus is het sportieve evenement vol hindernissen: een grotendeels offroadparcours met weilanden, water en modder.

Verdubbeling
Wel is het een recreatieve run, dus zonder wedstrijdelement. Vorig jaar begon de Victoria Run met 400 deelnemers. De verdubbeling ziet de organisatie als een mooi vervolg op het succes van vorig jaar. ,,Veel mensen zijn enthousiast geworden. De mond-tot-mondreclame heeft zijn werk gedaan.”
Volgens Kuijsters is gekeken naar de mogelijkheid meer deelnemers toe te laten. ,,Alleen willen wij kleinschalig zijn. De deelnemers starten tussen 11.00 en 14.00 uur in diverse startgroepen. Je kunt een uur eerder beginnen of langer doorgaan, maar dat zorgt voor een extra belasting voor onze vrijwilligers.” De organisatie leunt op ruim 150 vrijwilligers.

Parcours
Of de Victoria Run na deze editie gaat uitbreiden? ,,Daar zijn we nu nog niet mee bezig”, meent Kuijsters. ,,Deze runs zijn populair. Je weet niet hoe lang die populariteit blijft.”
Het parcours is ongeveer 9 kilometer lang en kent twee lussen. Start en finish zijn bij VV Raamsdonk. Een deel van het circuit gaat door het dorp. De organisatie roept deelnemers op om met de fiets te komen. Het parkeren van de auto kan eventueel op het weiland achter de basisschool De Hoge Waai. Douchen is mogelijk in de kleedkamers.

Bron: BN De Stem – Sjoerd Marcelissen 29-07-19

Een gedachte over “Het loopt storm voor tweede Victoria Run in Raamsdonk

  1. Dit is Raamsdonk op zijn best , alles is daar mogelijk en wordt met vrijwilligers opgelost zonder dat het geld kost. Een voorbeeld voor anderen.

Reacties zijn gesloten.