Holmatro ontvangt Groene Pluim bij de jaarlijkse VOG zomerborrel!

Donderdag 8 juli was weer een uitermate geslaagde zomerborrel van de VOG. Deze keer werd ook de Groene Pluim uitgereikt aan VOG-lid Holmatro. Met ruim 90 aanwezigen was het een mooie avond waarin collega-ondernemers elkaar weer eens konden spreken! Terwijl er gelet werd op de coronamaatregelen was het een erg gezellige en succesvolle avond. Lees verder voor het verslag en de foto’s!

Door Rosa Spruit

De voorzitter van de VOG, Rom van Oers, opende de borrel met een mooie speech. Daarin benoemde hij hoe fijn het was dat we elkaar weer in ‘real-life’ konden zien. Het blijven lastige tijden, maar we hebben elkaar: “De VOG is voor en door de ondernemer.” De VOG wil graag mensen verbinden en in contact laten komen met andere ondernemers. Belangenbehartiging, bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid zijn een aantal dingen waar de VOG zich hard voor maakt.

Ook besprak Rom de planning voor de komende maanden. Eind september staat er een event op de planning voor de zzp’ers, op 4 november staat er een event voor de MKB gepland en op 7 oktober organiseren we het VOG-golftoernooi. Meer informatie hierover volgt spoedig!

Vervolgens werd de Groene Pluim uitgereikt, een erkenning voor bedrijven die duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben. Peter van den Eijnden, voorzitter van de Groene Pluim, vertelde hoe deze erkenning tot stand is gekomen en welke criteria leiden tot een volwaardige evaluatie.

Dit jaar werd de 28e Groene Pluim uitgereikt, waarvan de 2e in Geertruidenberg. Petra Gerritsma, duurzaamheidsmanager bij Sibelco (de vorige winnaar van de erkenning), vertelt dat de Groene Pluim stimuleert om als bedrijf door te gaan op het duurzame pad. Wethouder Mike Hofkens reikt hierna de Groene Pluim uit aan winnaar Holmatro.

Niet alleen klimaat en duurzaamheid zijn belangrijk voor Holmatro, maar zij zetten zich ook in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze steunen ook onder andere de lokale flora via een biodiversiteitstuin. Holmatro draagt kortom op vele manieren bij aan de maatschappij en heeft een grote betrokkenheid, waarmee ze de Groene Pluim dan ook dubbel en dwars verdienen. Wij willen Jilles en Madelon van harte feliciteren met de mooie onderscheiding. Na ontvangst gaven zij namens Holmatro een kort woordje.

De catering werd deze borrel verzorgd door VOG-lid Koken aan de Markt, waardoor de borrel ook culinair zeer geslaagd was. Er hing de hele avond een gemoedelijke sfeer. In conclusie was de zomerborrel editie 2021 zeer succesvol, we kijken er dan ook naar uit jullie bij volgende events weer te zien!