Hoop vervliegt voor knooppunt Hooipolder

De hoop lijkt vervlogen dat Brabant een bijdrage levert aan de aanleg van een volwaardig knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer. Dat bleek nadat een motie van GroenLinks en de ChristenUnie/SGP (CU) in Provinciale Staten was gesneuveld. Het plan heeft geen meerderheid gekregen.

Knooppunt hooipolder 4De fracties hadden twee weken geleden het voorstel gedaan om de aanleg van een snelwegknooppunt zonder verkeerslichten te laten voorfinancieren door de provincie.

Het enige lichtpuntje is dat verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat heeft belooft dat hij verder wil met de lobby die strijdt voor een volwaardig knooppunt: “Dat doen we tenslotte al jaren.” Een groepje demonstranten uit Raamsdonk dat naar Den Bosch was afgereisd zag het met stijgende teleurstelling gebeuren. Ze waren in ieder geval niet onder de indruk van Van der Maat’s oproep: ‘Geef me de ruimte om met de lobby aan de slag te gaan’.

“Gedeputeerde Staten pakken het op… Ja hoor, natuurlijk”, schamperde Cees Melis uit Raamsdonk. “Ik moet het allemaal nog zien gebeuren. Maar voor ons is het nog lang niet afgelopen. Wij zijn nog lang niet klaar.”

Bron: BN de Stem