Horen we bij KvK Midden of West-Brabant?

Het artikel “Landjepik drijft Kamers van Koophandel uiteen” in BNdeStem 1 juli (zie onderstaande link) beschrijft een strijd die gaande is tussen de Kamers van Koophandel Midden-Brabant en West-Brabant. Burgemeester Meijer stelt hierbij dat het logisch zou zijn dat de gemeente Geertruidenberg naar de KvK West-Brabant in Breda verhuisd. Maar is dit ook zo?

Ondernemersvereniging VOG is één van de grootste plaatselijke ondernemersvereniging in NL en onderscheidt zich door een slagvaardige en functionele insteek en handelswijze. De vele projecten zijn hier goede voorbeelden van. Tot enkele maanden geleden waren er geen contacten tussen ondernemersvereniging VOG en enige Kamer van Koophandel. Echter de Kamer van Koophandel Midden-Brabant kwam enige maanden geleden in contact met ons als ondernemersvereniging en heeft vervolgens haar medewerking aangeboden. Zij zetten zich sindsdien actief in voor ondernemersvereniging VOG. Oa zijn zij actief bij de horecabeleidsmaterie en bij de werkgroep bedrijventerrein ‘Gasthuiswaard’.

Met de Kamer van Koophandel West-Brabant onderhoudt ondernemersvereniging VOG echter geen actieve contacten noch heeft deze Kamer tot op heden toenadering tot de ondernemersvereniging gezocht.

Het is daarom te eenvoudig om nu te stellen dat de ondernemers de voorkeur geven aan een indeling bij de Kamer van Koophandel West-Brabant (Breda) in plaats van een indeling bij de Kamer van Koophandel Midden-Brabant (toekomstig gevestigd in Eindhoven). De actieve inzet en de kwaliteit van een Kamer moet oa bepalend zijn voor de keuze. Gelet op onze ervaring heeft de Kamer van Koophandel Midden-Brabant dan op dit moment een streepje voor.