Hotelplan sinds 2006

Gelezen in BNdeStem

De Raamsdonksveerse garagehouder Jan Leemans heeft plan om een middenklasse hotel met dertig kamers te bouwen in de buurt van het knooppunt Hooipolder. Bij het hotel komt een benzinepomp voor alternatieve en nieuwe brandstoffen.

Probleem voor Leemans is dat volgend hem de gemeente Geertruidenberg in het verleden niet of heel traag reageerde op zijn plannen. Dat blijkt uit een brief die hij aan de gemeenteraad heeft gestuurd en waarin hij opening van zaken geeft die samengevat lijkt neer te komen op een botsing van voortvarend ondernemerschap en stroperige ambtenarij. Leemans over het hotel: “Het had er al kunnen staan, als……”.
Dat ‘als’ is een vingerwijzing van Jan Leemans richting gemeentehuis in Raamsdonksveer, een ‘hotel’ waar ze, vindt hij, op twee oren slapen.

De Raamsdonksveerse garagehouder: “Brieven aan de gemeente die niet beantwoord worden. Ambtenaren die beloven en beloften niet nakomen. Ambtenaren zijn er om anderen het werken mogelijk te maken, niet om burgers aan het lijntje te houden..”. Volgens Leemans liggen zijn plannen al acht jaar in het gemeentehuis: “Er is er tot nu toe niets mee gedaan.”

Zijn garage heeft de 73-jarige ondernemer al overgedragen aan zijn zoon Ronald. Dat hotel wil hij nog wel bouwen, aan de Oosterhoutseweg, in de oksel van de oprit naar de A59 of aan een nieuw geplande afslag.: “Ik blijf ondernemer, stilstand is achteruitgang.”

Voor de gemeente blijkt de complicerende factor de lange onzekerheid rond de reconstructie van Hooipolder. Verantwoordelijke wethouder Kevin van Oort: “Dat heeft een rol gespeeld. Aan de heer Leemans is, tijdens een gesprek op 1 september toegezegd dat er voor 1 december een uitspraak van het college komt.”

Leemans bevestigt dat in zijn brief aan de raad met de reactie: “Weer een verlenging van het bekende ‘aan een lijntje houden’.”