Huurverhoging sporthallen probleem

Sportverenigingen die gebruikmaken van de sporthallen Parkzicht (Raamsdonksveer) en De Veste (Geertruidenberg), gaan nog voor de zomervakantie om de tafel met exploitant Arendse en de gemeente Geertruidenberg. Doel is een oplossing te vinden voor de forse huurverhoging die Arendse voor het nieuwe seizoen wil doorvoeren.

In de sporthallen zijn onder andere Peona, HMC en VCG actief. Zij trokken aan de bel bij verschillende raadsleden nadat Cees Arendse hun liet weten de circa 40 euro die ze nu betalen, te willen optrekken naar 65 euro per uur. Eigenlijk moet de uurprijs verdubbelen, liet Arendse eerder weten. Maar die verhoging is te veel in één keer volgens de exploitant, die beweert nu jaarlijks een ton toe te leggen vanwege de te lage huur.

Wethouder Albert Smit zegt niet bereid te zijn om de verhoging bij te passen. “De komende jaren krijgt de gemeente te maken met flinke bezuinigingen. Die worden veroorzaakt doordat de rijksbijdrage aan de gemeente fors lager wordt. Bijspringen vanuit de gemeente gaat dus verdraaid lastig worden.” Eerder liet Smit al weten ‘geen behoefte te hebben een commerciële partij zoals Arendse te subsidiëren’. “Ik heb pasgeleden een gesprek met Arendse gehad en hem dat ook laten weten. Als gemeente willen we alleen een bemiddelende rol spelen”, zegt de wethouder.

De betrokken verenigingen zitten inmiddels met de handen in het haar. Zij vrezen in de problemen te komen door de flinke huurverhoging. Ze zien zich dan gedwongen de contributie te verhogen en dat zou ertoe kunnen leiden dat leden afhaken. Voorzitter Ton Koevoets, voorzitter van basketbalvereniging Agathos, zei al eerder dat de club ‘er dan misschien de stekker uit moet trekken en de binnensport op de helling staat’.