Iedere kern nu bed & breakfast

Met de opening van All’ure heeft nu ook Geertruidenberg officieel een bed and breakfast.

Voorlopig wordt er door Ingrid Hendrikx vanuit de voormalige officierswoning uit 1902 aan de Zuidwal 29 nog een kamer aangeboden, later dit jaar of uiterlijk volgend seizoen komt daar nog een tweede kamer bij. Die is nog in aanbouw, zoals je het hele huis na de aankoop in de zomer van 2008, niet meer terug herkent. Hendrikx: “We hebben zoveel mogelijk zelf gedaan. Van slopen tot verven en de vloeren leggen. Ik wist niet eens dat we zo handig waren. We hadden ook kunnen kiezen om niet open te gaan als de tweede kamer nog niet klaar was, maar op deze manier houden we de druk erop. Anders blijf je het uitstellen, denk ik.”

Het stel woonde eerder elders in de oude kom van Geertruidenberg, op een steenworp afstand van deze woning. “Ik liep al meer dan tien jaar rond met de gedachte om een bed and breakfast te beginnen. Nu kan het, en het is goed te combineren met onze twee kinderen. We mikken vooral op op mensen die bij bedrijven op industrieterrein Dombosch aan het werk zijn.”

Met de opening van All’ure heeft nu iedere kern van de gemeente Geertruidenberg een bed and breakfast. In Raamsdonk is de Bergense Hof gevestigd en in Raamsdonksveer Hotel Heere, hoewel dat eigenlijk, de naam zegt het al, een hotel is. Later dit jaar breidt Heere uit naar negen kamers. Daarnaast zijn in Geertruidenberg Pension Den Engel en Hotel De Munt gevestigd. Los daarvan mikken de coalitiepartijen ergens de komende jaren op de vestiging van een nieuw middenklasse hotel binnen de gemeentegrenzen.