Ik wil een politiebureau terug in mijn buurt

Geef uw mening over het sluiten van politiebureaus in Brabant gesloten in het kader van de Nationale Politie.

‘De Kroispad’ in Raamsdonksveer in 1955 met het voormalig politiebureau aan de Keizersdijk © Veers Erfgoed

De afgelopen zes jaar zijn tientallen politiebureaus in Brabant gesloten als gevolg van de bezuinigingen in het kader van de Nationale Politie. Van de 56 bureaus die Brabant in 2013 nog telde, zijn er vandaag de dag nog 23 open.

De politie gaat met zijn tijd mee. Moderne communicatiemiddelen hebben het fysiek aanwezig zijn van een politiebureau in elke plaats of wijk overbodig gemaakt. Burgers kunnen aangifte doen via de computer of hun mobieltje en agenten zijn mobieler geworden dankzij de nieuwste technieken. Burgers hebben geen politiebureau om de hoek meer nodig, zo is de gedachte.

Maar is dat ook zo? Stappen dorpelingen in hun auto om in een andere plaats bij een bureau ergens melding van te maken? Bellen zij een agent als ze onraad vermoeden? Het politieloze platteland dreigt steeds meer een luilekkerland voor criminelen te worden. En in geval van spoedmeldingen zijn agenten lang niet altijd meer binnen het afgesproken kwartier op locatie.

Wat vindt u?
Mist u het politiebureau in uw dorp of wijk? Vindt u dat de afstand tussen agenten en burgers te groot is geworden? Of begrijpt u de bezuinigingen juist en vindt u dat mensen zich maar moeten aanpassen aan de feiten? Stuur uw mening (max. 200 wrd) incl. uw volledige naam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Zaterdag 2 november leest u in BN DeStem een greep uit de inzendingen.

Bron: BN De Stem – Redactie 27-10-19