Inbraak Dombosch met veel schade

Op industrieterrein Dombosch is sprake van een goed werkende collectieve camerabeveiliging van alle toegangswegen en een deel van het openbaar gebied. Tevens is de videomeldkamer on-site gevestigd waardoor de beveiliging na melding binnen 3 minuten ter plaatse is en vaak nog sneller.

Afgelopen maanden is echter gewaarschuwd voor een toenemende criminaliteit en is het dringende advies gegeven om ook te zorgen voor een adequate beveiliging van het individuele bedrijf. Een electronische alarminstallatie + aansluiting bij de collectieve beveiliging worden hierbij als minimale vereisten gezien. Inbraken zijn hierdoor nog beter te voorkomen en bij een eventuele poging tot kan adequaat en snel gehandeld worden.

Helaas blijken niet alle bedrijven dit advies opgevolgd te hebben. Na een fikse inbraak middels een ramkraak kort geleden (waarbij de collectie beveiliging zeer snel ter plaatse was en de diefstal voor het grootste deel wist te voorkomen!) is afgelopen weekend het postsorteercentrum op Dombosch aan de beurt geweest. De criminelen hebben hierbij, door het ontbreken van een alarmistallatie, nadat ze binnen waren ruim de tijd gehad om hun ‘werk’ te doen met een behoorlijke diefstal en veel schade als resultaat.

Het VOG-bestuur raadt ondernemers op Dombosch daarom nogmaals aan om te zorgen voor een adequate beveiliging van het individuele bedrijf en adviseert tevens om lid te worden/zijn van de collectieve beveiliging op Dombosch.