Inval bij bedrijf aan Snoekweg

De politie is dinsdagochtend op de Snoekweg in Raamsdonksveer het bedrijf DLS binnengevallen. Drie mannen zijn gearresteerd.

Ook in Oost-Brabant zijn dinsdag meerdere invallen gedaan in growshops en loodsen. Het gaat dan in totaal om negen acties in Eindhoven, Helmond, Aarle-Rixtel, Oss, Best en Ravenstein. In Eindhoven zijn twee mensen opgepakt. Op zes plekken werden spullen in beslag genomen.

De mannen die in Raamsdonksveer zijn gearresteerd zijn een 40-jarige man uit Vlijmen, een 53-jarige man uit Culemborg en een 38-jarige Rotterdammer. In Eindhoven werden bij een growshop aan de Hallenweg twee mannen uit die plaats van 24 en 28 gearresteerd. Hier werd ook een auto in beslag genomen.

In een loods van het bedrijf Dutch Lighting Solutions in Raamsdonksveer zijn materialen voor de teelt van hennep aangetroffen. Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer gaat het onder meer om groeimiddelen, verwarmings- en ontluchtingsapparatuur en lampen.

Sinds 1 maart is de Opiumwet gewijzigd en zijn ook de voorbereidingshandelingen voor het kweken van hennep strafbaar. Steenmeijer over de actie in Raamsdonksveer: “We hebben diverse aanwijzingen dat de apparatuur daarvoor gebruikt wordt. Ook de bedrijfsadministratie is in beslag genomen.” Vijf personeelsleden van het bedrijf zijn naar huis gestuurd.