Jachten tot 4 miljoen

Gelezen op omroepbrabant.nl

Wat heeft een schriftelijke cursus ‘scheepsdieselmotoren’ met Altena-Yachts in Raamsdonksveer te maken? Ogenschijnlijk weinig, maar het was deze cursus die bij oprichter Gerard Pols de interesse voor de scheepsbouw opwekte.

Sinds 1969 bouwt het familiebedrijf plezierjachten in alle soorten en maten. Van luxe motorjachten tot zeewaardige jachten. En in allerlei prijsklassen. Aan het duurste schip wat te water is gelaten, hing een prijskaartje van vier miljoen euro.

Inmiddels runnen Edwin en Marcel Pols het familiebedrijf. “We maken niet alleen jachten, het onderhoud en renovatie valt ook onder onze werkzaamheden. Veertig procent van alle schepen die door mijn vader zijn gebouwd komt speciaal terug voor periodiek onderhoud. Daar zijn we zeer trots op”, vertelt Marcel Pols.

Het bouwen van een nieuw plezierjacht duurt ongeveer 12 tot 14 maanden. Pols: “Het bouwen van een schip is heel specialistisch. Het staat of valt met goed personeel. En dat hebben gelukkig goed geregeld.” Onder de klanten Altena-Yachts zitten heel wat ‘bekende mensen en grote namen’. “Maar die namen die houden we geheim”, zegt Pols.