Jan Luteijn waarnemend burgemeester

Jan Luteijn is vanaf maandag 29 oktober 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg.

Jan Luteijn , voorste rij derde van rechts, met de fractievoorzitters van de raad Geertruidenberg © foto provincie noord-brabant

Luteijn blijft ook in Cromstrijen burgemeester tot 1 januari 2019, als de fusiegemeente Hoeksche Waard begint.

Burgemeester Jan Luteijn wordt over een week waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. © Gemeente Cromstrijen

Commissaris van de Koning Van de Donk van de provincie Noord-Brabant benoemt Luteijn. De huidige burgemeester van Geertruidenberg, Willemijn van Hees, wordt binnenkort geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Heusden. Luteijn blijft in Geertruidenberg totdat er definitieve opvolger voor Van Hees is gevonden.

Van de Donk en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Geertruidenberg hebben vanavond met Jan Luteijn overlegd. Zij hebben een waarnemend burgemeester gevonden die aansluit bij de wensen van de gemeenteraad. De delegatie heeft Jan Luteijn ervaren als een verbindende en ondernemende bestuurder die al zeven jaar ervaring heeft als burgemeester. Geertruidenberg heeft 21.500 inwoners en bestaat uit de vestingstad Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk.

Betrokkenheid
De burgemeester is blij met de benoeming: ,,Ik zie uit naar de samenwerking met de raad en het college van Geertruidenberg. Ik ken de gemeente omdat ik in de buurgemeente Werkendam als wethouder actief was. Bovendien was ik ook lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant waar de gemeente Geertruidenberg toen al opviel vanwege de ambitieuze woningbouwplannen langs De Donge. Maar het is voor mij ook erg belangrijk om mijn werk in Cromstrijen tot 1 januari 2019 te mogen afmaken. Mijn persoonlijke betrokkenheid bij inwoners en ondernemers van Klaaswaal en Numansdorp is groot. Het is voor mij daarom belangrijk om na zeven jaar burgemeesterschap het afscheid van de gemeente Cromstrijen samen met de inwoners en het gemeentebestuur te beleven.”

Bron: BN De Stem – Redactie 22-10-18