Kappersbranche doet oproep aan overheid: ‘kom met noodfonds’

De branchevereniging voor kappers (ANKO) wil dat er een noodfonds komt voor kapsalons en andere kleine bedrijven. Dat schrijft zij in een oproep aan de overheid.

De ANKO roept de overheid op snel met maatregelen te komen om ervoor te zorgen dat kappers en andere kleine bedrijven niet failliet gaan door de gevolgen van het coronavirus.

Noodfonds

De vereniging pleit voor een noodfonds. ,,Bijvoorbeeld voor bedrijven die vanwege het virus een paar weken dicht moeten en dat niet zelfstandig kunnen overleven,” zegt een woordvoerder.

Kappers zijn volgens de ANKO extra kwetsbaar voor de gevolgen van de corona-uitbraak. ‘Er is in dit vak sprake van veel, direct en langdurig contact met klanten. Het risico op besmetting is groter en de klanten blijven eerder weg omdat er sprake is van fysiek contact’, schrijft de vereniging.

Volgens de woordvoerder hebben in Brabant de eerste kapsalons hun deuren al moeten sluiten. ,,Vanwege besmetting van de personeelsleden, of omdat er contact is geweest met iemand die het virus draagt.” Ook in de rest van het land zouden kappers de gevolgen al voelen: klanten zouden weg blijven.

Bron: BNDestem