Kennismaking met de burgemeester

Wie is Jan Luteijn, wat is zijn eerste indruk van onze gemeente en waar gaat hij voor? We vroegen het hem.

Wie is Jan Luteijn?
“Ik woon met mijn vrouw Marja in Numansdorp. Wij hebben vier dochters en een zoon die niet meer thuis wonen en we zijn trots op onze 9 kleinkinderen. In 1989 zijn we vanuit Zeeland naar Werkendam verhuisd. Ik werd actief in de politiek en ben 12 jaar wethouder geweest in de gemeente Werkendam. De afgelopen 7 jaar (en tot het eind van dit jaar) ben ik burgemeester geweest van de gemeente Cromstrijen.”

Wat is uw eerste indruk van onze gemeente?
“Ik word enthousiast van de culturele en recreatieve rijkdom. De Markt in Geertruidenberg, het erfgoed van de Zuiderwaterlinie, de prachtige kerken, de oevers van de Donge, het lint in Raamsdonk, de musea en het theater De Schattelijn. Ik ontdek ook grote bedrijvigheid, veel winkels en horeca. Scholen, sportvoorzieningen en veel verenigingen vormen het hart van de gemeente.

De grote bestuurlijke vragen waar we als gemeente mee te maken krijgen zijn best een uitdaging. Dan denk ik aan de toekomst van de Amercentrale, de verbreding van de A27 en de verbetering van knooppunt Hooipolder, maar ook aan Hermenzeil. Energie en mobiliteit zijn stevig aan Geertruidenberg verbonden.”

Hoe ziet u uw rol als burgemeester voor Geertruidenberg?
“Burgemeester zijn is bijzonder en boeiend. Tussen inwoners, ondernemers en bestuurders ben ik een verbindende schakel. Elkaar helpen, naar elkaar omzien en verantwoordelijkheid nemen stimuleer ik graag. Ik wil weten wat er leeft in de kernen. Ik ga in gesprek en op bezoek om dat te ontdekken.”

“Ik nodig u graag uit voor een kennismaking op zaterdagmiddag 24 november op de Dag van de Verbinding in het gemeentehuis. Tot ziens!”

Bron: gemeente Geertruidenberg