Klankbordgroep: niet serieus genomen

De klankbordgroep die voor input vanuit de ondernemers zou moeten zorgen bij de ontwikkeling van de Veerse centrumvisie, is teleurgesteld over de wijze waarop men heeft kunnen meepraten gedurende het proces. De klankbordgroep uit haar teleurstelling in een brief aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Geertruidenberg.

De klankbordgroep wil de indruk wegnemen het huidige ontwerp mede te hebben gemaakt, dan wel met de plannen hebben ingestemd. De ondernemers zeggen dat er lange tijd nauwelijks voortgang werd geboekt. ‘Vergaderingen werden uitgesteld en er werd over langere perioden niets vernomen. Nu is plotseling met het plannen maken veel haast geboden. Bij ons heerst nu helaas te veel het gevoel dat dit geen CENTRUMplan is maar een SUPERplan.’

De groep constateert dat een van de gevolgen van het centrumplan – verplaatsing van Super de Boer – al vaststond en dat er naar de conclusie is toegeredeneerd zonder afgewogen besluitvorming. Ook stelt zij nog vragen: ‘Waarom zijn nog steeds niet alle betrokken ondernemers en bewoners benaderd?’ en, opmerkelijk: ‘Kan vooraf vestiging van een derde supermarkt in het cenrum worden uitgesloten?’. Volgens de groep is vestiging van een derde supermarkt in het centrum, in de vorm van een prijsvechter als Aldi of Lidl, best het overwegen waard.