‘Kunstbusjes’ uit Raamsdonksveer nog steeds spoorloos

Ze stonden zondag nog keurig als kleurrijk rijtje op de carpoolplaats langs de A59 in Raamsdonksveer. De zondag erop waren ze allemaal verdwenen. En sinds begin deze maand moet Kunst.nl het doen zonder die kunstig bestickerde voertuigen.

Busjes kunst.nl

Het verlies is Kunst.nl nogal rauw op het dak gevallen, zo blijkt uit de woorden van voorzitter Berit van Dobbenburgh van de kunstuitleen. “Het waren busjes van een leasemaatschappij dus dat is de grootste benadeelde. Maar wij hadden allerlei spullen in de busjes liggen en ook dat is allemaal weg. En dan is er de bestickering die wij hadden laten aanbrengen. Het is nog niet duidelijk in hoeverre onze verzekering dat dekt.”

Foto
Inmiddels heeft Kunst.nl huurbusjes weten te regelen, in afwachting van nieuwe, vaste leasebusjes. “Dat is nog even wachten want daarvoor staat een periode van dertig dagen.” Kunst.nl deed na de diefstal een oproep op haar Facebookpagina. Daarbij stond een foto van de busjes met een oproep om eventuele informatie door te geven. Daar kwam één tip op binnen die doorgegespeeld werd naar de politie.

Stunt
Verder kwamen er de nodige opbeurende mailtjes binnen. “Maar ook hele rare. Zo was er iemand die niet wilde geloven dat de busjes echt gestolen zijn. Die dacht dat het een stunt van marketing was. En een reageerde met de opmerkingen dat hij zijn spullen ook altijd fotografeert net voordat ze gestolen worden”, aldus Van Dobbenburgh.

Bevestiging
Een woordvoerder van de politie zegt dat er nog steeds uitgekeken wordt naar de gestolen busjes. “We doen nog steeds onderzoek. Als we dat afsluiten dan sturen wij daar een officiële bevestiging van.”

Bron: BNdeStem.nl