Leerlingen basisscholen “De Hoge Waai” en “De Ruif” op bedrijfsbezoek.

De Stichting Onderwijs & Techniek Geertruidenberg brengt scholieren en het bedrijfsleven dichter bij elkaar.

OTG is een enthousiaste, gemotiveerde groep mensen met de overtuiging dat duurzame samenwerking tussen Onderwijs, Ondernemers en Overheid de beste manier is om te zorgen voor grotere interesse in techniek en op langere termijn voldoende gekwalificeerde technici in de regio.
De VOG ondersteunt de Stichting zeer actief.

Door de leerlingen jaarlijks een aantal projecten aan te bieden probeert de Stichting techniek hoger op hun beroepskeuze agenda te krijgen.
Een van die projecten is het bezoeken van een techniek-bedrijf.
Zo zijn de leerlingen van groep 7 van De Hoge Waai op vrijdag 9 november op bezoek geweest bij De Staalmannen (voormalig Heavy Decor) te Raamsdonk en de leerlingen van groep 7 van De Ruif gingen op bezoek bij Brabant Snijtechniek te Raamsdonksveer.
Medewerkers van beide bedrijven hebben de aandachtige leerlingen kennis laten nemen van de geheimen van hun vak. Zie ook foto’s van de bezoeken.

Bent u met uw bedrijf ook geïnteresseerd leerlingen van basisscholen en voorgezet onderwijs te ontvangen of zelfs stageplekken aan te bieden laat dat ons dan weten via n.dekort@geertruidenberg.nl

VOG
De Staalmannen
Snijtechniek Brabant
OTG
zie www.vogweb.nl
je vindt ze via Facebook
zie www.snijtechniek-brabant.nl
je vindt ons via Facebook

 

 

 

 

 


Bron: OTG – Jan van Lith