Liever dynamiek op de Markt…..

Afgelopen dagen is er veel ophef over het besteden van €500.000,- aan de bestrating op de Markt in Geertruidenberg. Een materie waarmee men nog aan de slag moet maar een enkeling meende vooraf reeds wat ‘eisen/uitgangspunten’ te moeten stellen. Niet handig en een vertroebelde dialoog is nu het gevolg. Het serieus nemen van de lokale initiatieven zal nu de uitdaging zijn maar na het stellen van eigen ‘eisen’ zal men die initiatieven eerst wel willen negeren. De inspraak is in het proces toch goed geregeld…………?

Wat moet wel/niet? Als VOG hebben we niet direct een mening en zijn er ook veel meningen te bedenken. Wel zijn we van mening dat het ondernemen rondom/op de Markt meer dan aandacht verdient in combinatie met het historisch karakter.

Aandacht wordt namelijk gevraagd voor de Taptoe Geertruidenberg – kofferbakorganisatie – de ouderenbonden – moeders met kinderbuggy’s , rollator gebruikers standhouders van de weekmarkt en het publiek van de kermis. Maar waar is de vraag om aandacht voor detailhandel/horeca/toerisme? De vraag om dynamiek op de Markt alle weken van het jaar? Dat lijkt niet genoemd te worden en hiermee gaat men voorbij aan de kansen die uitgaven van deze orde wel kunnen hebben voor het ondernemen en daarmee voor de leefbaarheid. En heeft men ook bedacht dat het nieuwkomers niet echt stimuleert wanneer men met ‘trots’ gaat melden dat de weg opengebroken gaat worden. Niet echt handig.

Maar wanneer we die €500.000,- bekritiseren hoe denken we dan over 3 ton voor 800 jaar Geertruidenberg en een Intocht Sint van 1 ton? De tijd zal het ons leren.