Matige groei Nederlandse economie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet twee jaren van matige economische groei voor Nederland. Dat blijkt uit de woensdag verschenen World Economic Outlook. Daarin voorspelt het IMF dat de Nederlandse economie zowel in 2010 als in 2011 met 1,3 procent groeit.

Daarmee zijn de economen van het fonds minder positief dan hun collega’s van het Centraal Planbureau (CPB). Die voorspelden in maart een economische groei van 1,5 procent in 2010 en 2 procent in 2011.De nieuwe IMF-raming is wel gunstiger dan de vorige, uit oktober vorig jaar. Op dat moment voorzag het IMF voor Nederland een economische groei van 0,7 procent in 2010.Werkloosheid.

Het IMF is ook optimistischer geworden over de ontwikkeling van de werkloosheid in Nederland. Die loopt dit jaar wel op, maar aanzienlijk minder dan een halfjaar geleden nog werd gevreesd.In 2011 neemt het werkloosheidspercentage volgens de voorspellingen licht af. In beide jaren blijft de werkloosheid in Nederland lager dan in de andere landen uit de eurozone.