Meer dan alleen het grootste crowdfundingproject ooit

Op 8 juli jongstleden heeft Mondygo Travel Group B.V. haar crowdfundingproject van 1 miljoen euro gepubliceerd. Binnen 7 dagen is op Geldvoorelkaar.nl al meer dan € 680.000 gefund dankzij “the crowd”. Een unieke gebeurtenis die symbool staat voor de groei van crowdfunding en het volwassen worden van de crowdfundingbranche. Nog nooit is in Nederland een crowdfundingproject van dergelijke omvang gepubliceerd.

Behalve de impact voor de crowdfundingbranche zit er veel meer achter het gepubliceerde project van Mondygo. Zowel Mondygo als de crowdfundingbranche vertegenwoordigen een “disruptief” businessmodel. Dit wil zeggen dat beide businessmodellen breken met de wetten van de traditionele markten. Net zoals “Uber” voor de taxibranche of “Spotify” voor de muziekindustrie. Daarnaast maken beide businessmodellen optimaal gebruik van de kracht van het internet en vervullen ze een cruciale intermediaire functie. Dè kenmerken voor snelgroeiende ondernemingen anno 2015.

Informatie gewenst?
De VOG is voornemens om een informatieavond of een ontbijtsessie te organiseren over Alternatieve Financiering. Wim Burger (schrijver artikel en in dienst bij Geldvoorelkaar.nl) is bereid ons nader te informeren.

Interesse? Stuur een berichtje naar info@VOGweb.nl