Met Roosjes: “Durven dromen”

Barry Faro is de eigenaar van ‘Met Roosjes’, een moderne en verfijnde bloemenwinkel aan de Markt in Geertruidenberg. In dit artikel vertelt Barry zijn verhaal achter het bedrijf.

Door Sara Berende

Barry is 25 jaar en woonachtig in Hank. Sinds een half jaar heeft hij zijn eerste winkel op de Markt in Geertruidenberg, ‘Met Roosjes’. Barry wist al op vroege leeftijd dat hij tussen de bloemen wilde werken, dus de keuze voor een opleiding was niet moeilijk. Na zijn vmbo-opleiding op het Prinsentuin in Andel is Barry doorgestroomd naar de mbo-opleiding ‘Bloem en Design’.

Portret Met Roosjes

Na deze opleiding heeft Barry al vrij snel online zijn eigen bedrijf opgestart vanuit huis. Het nadeel hiervan was dat Barry geen klanten kon ontvangen op zijn thuisadres. Dit is voor hem voornamelijk de reden geweest om op zoek te gaan naar een mooi pand voor zijn winkel!

Barry is erg blij met zijn eigen winkel op de Markt, het is echt zijn “eigen kindje”. Hij kan zijn passie en vakkennis in de winkel goed tot uiting brengen. Het runnen van de winkel voelt voor hem dan ook meer als zijn hobby, waardoor Barry met veel plezier naar zijn werk komt!

Het ondernemerschap trok Barry vooral om het aspect ‘eigen’. Hij kan zijn eigen ding doen, zijn eigen klantengroep opbouwen en zijn eigen stijl creëren. Barry omschrijft zijn stijl als modern gemixt met klassieke elementen. Een exclusieve stijl, maar toch alledaags. Door die eigen stijl onderscheidt Barry zich goed van andere bloemisten. Barry vult zijn winkel telkens aan met nieuwe producten en collecties, waarbij hij de kwaliteit van de bloemen waarborgt.

Als ondernemer moet je volgens Barry doorzettingsvermogen hebben, klantvriendelijk zijn en durven dromen. Ook Barry heeft dromen voor de toekomst. Hij is op dit moment zzp’er, maar hij zou zijn winkel graag uit willen breiden en daarbij ook personeel willen aannemen. Barry wil daarmee ook zijn naamsbekendheid vergroten en uiteindelijk ‘dé bloemist’ van Geertruidenberg worden.

Waar veel ondernemers zijn getroffen door de coronacrisis, heeft Barry er vrijwel geen last van gehad. Hij kon bezoekers in de winkel gewoon blijven bedienen, met natuurlijk de nodige maatregelen. Mede door de gunfactor van de (vaste) bezoeker heeft Barry gelukkig ook in de coronacrisis nog door kunnen draaien, zelfs met een grote online aankopen piek aan het begin van de lock-down.

Om het interview af te sluiten, geeft Barry de andere ondernemers nog een tip mee: Blijf doorzetten en durf te dromen, dan kun je stappen maken in je ondernemerschap!