Mikro Electro sluit deuren

Eerder deze maand werd al bekend dat Arbell van Esch Schoenen haar filiaal in Raamsdonksveer per 31-12 zal sluiten

De Mikro-Electrowinkel in Raamsdonkveer gaat vrijwel zeker per 1 februari 2015 dicht. Ook de winkels in Bergen op Zoom en Roosendaal zullen sluiten.

Dat meldt een woordvoerder van BCC, de elektronicaketen die 18 van de 41 winkels van winkelbedrijf HiM Retail overneemt, waaronder zaken als Harense Smid, It’s Electronics en Mikro-Elektro.

Het gaat met name om winkels in Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Oost-Brabant. Daarnaast sluit HiM Retail 12 winkels in plaatsen waar BCC dicht bij HiM Retail-winkels zit of uiterlijk medio juni 2015 komt te zitten. Dat betekent vrijwel zeker dat de Mikro-Elektrozaken in Bergen op Zoom, Roosendaal en Raamsdonkveer de deuren gaan sluiten, zo laat een woordvoerder van BCC desgevraagd weten.

Van de over te nemen 18 HiM Retailfilialen verhuizen de medewerkers (130 fte) mee naar BCC. Van de 12 HiM Retailwinkels die dicht gaan, neemt BCC nog eens 20 fte over. Ook van de bezorgafdeling van HiM Retail gaan 10 fte naar BBC over. Per 1 februari moet de transactie formeel zijn afgerond. De ondernemingsraden van BCC en HiM Retail worden nog gehoord. HiM Retail krijgt door deze verkoop de mogelijkheid extra focus te leggen op de uitbouw van de eigen witgoedreparatiedienst, die onder de naam De Smid Witgoed service, ook voor externe partijen en particulieren gaat werken.

Bij HiM Retail werken ongeveer 425 (part-time)medewerkers. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 120 miljoen. In standhouden en uitbreiding van het hudige volume is volgens een persbericht van HiM Retail wegens gebrek aan medewerking van financiële instellingen, met name kredietverzekeraars, niet mogelijk. Vandaar deze stap. Voor de overblijvende filialen ondermeer in Rijen, Steenbergen, Zevenbergen en Made wordt naar oplossingen gezocht, hetzij door verkoop, hetzij door verzelfstandiging.

BCC bestaat sinds 1969 en is onderdeel van de Franse retailconcern DARTY. De keten telt 58 vestigingen en er werken ongeveer 1250 mensen.