Milieustraat verplaatst naar Dombosch?

Na een Europese aanbestedingsprocedure heeft de gemeente een keuze gemaakt voor degene die de opzet en exploitatie van de milieustraat gaat doen. Via derden hebben wij nu echter vernomen dat hiervoor een lokatie in een uiterste hoek op Dombosch in beeld is.

Momenteel beschikt de gemeente Geertruidenberg over een gemeentewerf in Raamsdonksveer en Geertruidenberg die dienst doen als milieustraat. Juli 2005 heeft het college besloten tot aanbesteding voor de opzet en exploitatie van de milieustraat ter vervanging van deze lokaties. Na een selectie op prijs en kwaliteit van inrichting en dienstverlening is men tot een keuze gekomen, doch ook een mogelijke lokatie blijkt hierbij reeds bepaald te zijn. Dit is gebeurt zonder hierover ondernemers in de buurt van de mogelijke lokatie of ondernemersvereniging vooraf te informeren.

De lokatie bevindt zich in een uiterste punt op industrieterrein Dombosch I (gezien vanaf de Maasdijk) in een doodlopende hoek. Op basis van de nu beschikbare informatie zijn wij als ondernemersvereniging VOG wel voorstander van de vestiging van een milieustraat op Dombosch, doch niet binnen huidige omstandigheden en bij voorkeur niet op de lokatie waaraan nu gedacht wordt.

Belangrijkste bezwaar is dat industrieterrein Dombosch niet beschikt over een adequate infrastructuur zoals bij diverse besprekingen reeds enkele mailen vastgesteld en ook bevestigd door de gemeente (oa fiets-, voetpaden, belijning en adequate verlichting ontbreekt en er is oa sprake van slecht overzichtelijke/gevaarlijke kruisingen). Dit wetende vindt men het echter wel aanvaardbaar dat de particulier zich op deze infrastructuur moet begeven om de milieustraat te bereiken?
Tevens bekruipt ons de vraag waarom men (terecht) geen particuliere verkoop op een groot deel van het bedrijventerrein wil maar wel een dergelijke particulier gerelateerde activiteit. Een activiteit die beter zou passen op een lokatie meer vooraan op het bedrijventerrein en helemaal wanneer zich hier ook een bouwmarkt zou vestigen. Ook vragen we ons oa af wat de invloed is op de mate van veiligheid/criminaliteit bij een behoorlijk aantal meer particuliere voertuigenbewegingen over een groot deel van Dombosch I.

Het bestuur van ondernemersvereniging VOG zal komende periode aan de hand van deze standpunten/bemerkingen trachten de dialoog aan te gaan met gemeente en betrokkenen.