Minder bedrijven in Brabant failliet

Het aantal uitgesproken faillissementen in Brabant daalde in juli met bijna tien procent van 171 naar 154 ten opzichte van de maand daarvoor. Dit terwijl in de rest van Nederland een recordaantal bedrijven en personen over de kop ging. Ook de bouwsector in de onze provincie zag de cijfers voor de vierde maand op rij alweer iets verbeteren.

Het is in Brabant de tweede maand op rij dat het aantal faillissementen omlaag ging. In mei van dit jaar sprak de rechter er nog meer dan 200 uit in onze provincie.

Faillissementscijfers worden sterk beïnvloed door het aantal zittingsdagen dat een rechtbank in een maand ervoor uittrekt. Maar ook als de cijfers daarvoor worden gecorrigeerd, steekt Brabant deze maand nog behoorlijk positief af tegen de rest van het land. De Brabantse deed het vooral iets beter – of minder slecht – dan andere provincies vanwege de positieve cijfers van de bouwsector. Onze provincie kent nu eenmaal veel bouwbedrijven en bedrijven die van de sector afhankelijk zijn.

In de bouw daalde het aantal faillissementen naar het laagste aantal van dit jaar. In maart gingen er in heel Nederland nog bijna 200 bouwbedrijven failliet. Afgelopen maand waren dat er nog 122.