Minste nieuwbouwwoningen in Geertruidenberg

In de afgelopen tweeënhalf jaar zijn er nergens in Brabant zo weinig nieuwe woningen gebouwd als in Geertruidenberg.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vanaf 2015 tot halverwege 2018 kwamen er daar slechts 48 nieuwbouwwoningen bij. In verhouding: dat is 2,5% van de nieuwe woningen in Breda.

In Breda werden er ruim 2.105 nieuwe woningen gebouwd. Hiermee staat de gemeente op de derde plaats in Brabant, achter Tilburg (3.067) en Eindhoven (2.913). Dat betekent dat per duizend woningen in Breda er ongeveer 25 gebouwd zijn na 2015. In Geertruidenberg waren dat er maar vijf per duizend. Daarmee blijft de gemeente sterk achter ten opzichte van de rest van Brabant.

Roosendaal
Ook Roosendaal valt op vanwege lage cijfers. In de gemeente werden 231 nieuwe woningen uit de grond gestampt. Dat is minder dan sommige kleinere gemeentes. En met slechts 6,6 nieuwbouwwoningen per duizend huizen, staat de gemeente op de een-na-laatste plek.

Uitschieters
Er zijn natuurlijk meer uitschieters in Brabant. Tilburg staat met 3.067 nieuwbouwwoningen bovenaan. Toch hebben zij verhoudingsgewijs niet het meeste gebouwd. Dat gebeurde in gemeente Haren. Daar staan nu van de duizend huizen ongeveer 94 nieuw gebouwde.
De gemeente Meierijstad bestaat in zijn huidige vorm pas sinds 2017. Daarom zijn de gegevens daar niet volledig.

Bekijk hier hoe het in jouw gemeente staat met nieuwbouw.

Bron: BN De Stem – Sanne Sleutjes 12-09-18