MVO door VOG-voorzitter

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet).MVO is in vele gedaantes in den lande en ook lokaal terug te vinden. Onder andere bij VOG-voorzitter en ondernemer Henk Adriaanse.

In de regio stelt Adriaanse Tranport vrachtwagens met chauffeur gratis aan basisscholen ter beschikking voor een dode-hoek-spiegel-instructie. De kinderen maken kennis met de materie en mogen het zelf in de truck een keer zien. Zij raken zo meer bewust van de gevaren en een ongeluk kan hiermee voorkomen worden. Ook afgelopen maandag was met medewerking van Adriaanse Transport weer een dode-hoek-spiegelochtend bij basisschool de Wilsdonck in Raamsdonksveer.

Ook heeft Adriaanse Transport reclameruimte op trailers geschonken aan de Cliniclowns. Trailers die meer dan 100.000km jaarlijks door Nederland rijden met Cliniclowns-reclame en de treffende slogan ‘Vergeet vandaag niet te lachen’. Bij diverse Cliniclowns-evenementen in den lande zijn deze wagens ook steeds aanwezig. Als decor en voor een speciale clownsact.

Buiten deze initiatieven en na een toevallige kennismaking ondersteunt Henk Adriaanse sinds begin 2011 ook een topsporttalent: pro-BMX’er en rijder van het KNWU Olympisch team Twan van Gendt. Op de site www.twanvangendt.com is de melding ‘powered by Adriaanse Transport’ dan ook terug te vinden. De mogelijkheden van deze topsporter bleken oa afgelopen weekend: bij de Worldcup BMX in Chula Vista Californië behaalde Twan van Gendt een finaleplaats, werd 6e van de wereld en behaalde de olympische kwalificatie. Adriaanse Transport mag zich nu dan ook sponsor van een Olympische sporter noemen.