Nederlof in MKB Innovatie Top 100

Als nummer 67 is de Nieuwenhuijsen Groep uit Geertruidenberg ( Nederlof Scheepsbouw) opgenomen in de MKB Innovatie Top 100.

De MKB Innovatie Top 100 is een gezamenlijk initiatief van Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine Bizz en het Octrooicentrum Nederland. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is.

De Nieuwenhuijsen Groep is opgenomen met de innovatie:
Ombouw enkelwandige tanker naar dubbelwandig

  • De Europese Unie heeft besloten dat over negen jaar 750 enkelwandige tankers dubbelwandig moeten zijn. Esso en BP hebben die grens op vijf jaar gesteld. Nieuwenhuijsen Groep ontwikkelde een tankmodule waardoor er een nieuwe lichtgewicht binnentank ontstaat en zo het schip dubbelwandig wordt. De inhoud en tonnage blijven vrijwel hetzelfde. Een schip is in twaalf weken om te bouwen. De waarde van de enkelwandige tanker wordt elk jaar minder en zal in 2015 alleen de sloopwaarde opbrengen. Wanneer nu twintig procent van de kostprijs van een nieuwe tanker wordt ge├»nvesteerd in het ombouwen van een bestaande tanker, wordt de marktwaarde van die bestaande tanker weer marktconform.