Nieuwe detailhandel markt G’berg

Denken in kansen creëert mogelijkheden, ook voor de historische markt in G’berg. Afgelopen weken was namelijk dit deel van de gemeente niet altijd even positief in beeld. Terecht of onterecht? In ieder geval is de wijze waarop er enkelen over communiceren noch inspirerend noch stimulerend. Het denken in en werken aan kansen met een duurzaam karakter verdient de voorkeur namelijk.

Ondernemers kunnen in dit soort situaties het verschil maken en wanneer die ondernemersinteresse er op enig gebied is verdient dat stimuleren, enthousiasmeren en faciliteren waar mogelijk.

De lokale detaillist Oké Woonstyle heeft besloten zich met ingang van oktober te vestigen in het pand op de Markt in Geertruidenberg waar voorheen Fauna gevestigd was. Er zal een woonwinkel met verlichting + woonaccesoires in landelijke stijl gevestigd worden. 320m2 winkeloppervlak met een grote eigen parkeerplaats aan de achterzijde (parkeren op de historische Markt dus niet noodzakelijk…..).

De vestiging en de ambitie van deze ondernemer verdient stimulans en navolging. Laten we ons dan ook bij de planvorming in beginsel laten leiden door deze initiatieven met een duurzaam karakter (over enkele jaren zijn ze er nog!). Besluiten zullen dan beter verdedigbaar zijn en gebaseerd op de rationaliteit + het lokaal belang. Vervolgkansen zullen dan vanzelf ontstaan.