Nieuwe milieustraat binnenkort open

De nieuwe milieustraat op het Veerse industrieterrein Dombosch opent haar deuren op 30 oktober. De bestaande milieustraten aan de Statenlaan in Geertruidenberg en de Julianalaan in Raamsdonksveer sluiten een dag daarvoor definitief hun deuren.

De officiële opening van de nieuwe milieustraat is om twaalf uur ’s middags. Een uur later kan het publiek er gebruik van maken. “We geven de open dag nog een feestelijk tintje. Hoe dat eruit komt te zien, weten we nog niet”, zegt een gemeentewoordvoerder. De ‘stort’ is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van één uur tot vier uur ’s middags. Op zaterdag van negen uur ’s morgens tot drie uur ’s middags.

Voor de aanbieders van het vuil gaat wel het nodige veranderen. Ze betalen straks voor iedere kilo bewerkt hout, schoon puin, tapijt en kunststoffen die ze naar de milieustraat brengen vijf eurocent. Voor grofvuil en bouw- en sloopafval moet acht eurocent per kilo afgerekend worden. Datzelfde tarief wordt in rekening gebracht als aanbieders hun afval ongescheiden aanleveren. Het wegbrengen van snoei- en tuinafval, glas, autobanden, asbest, luiers, metaal, klein chemisch afval, frituurvet, kadavers van kleine huisdieren en wit- en bruingoed (bijvoorbeeld koelkasten en radio’s) kan nog steeds gratis. Bij de milieustraat kan met pinpas of contant worden afgerekend. Biljetten van vijftig euro en hoger worden niet geaccepteerd. De gemeente Geertruidenberg verspreidt volgende week een krantje onder haar inwoners waarin alle informatie over de nieuwe milieustraat op een rijtje wordt gezet.