Nieuwe Riethorst met 1500m2-super

Ondernemen*Info*Gberg schrijft artikelen over actuele kwesties rekening houdend met het verleden en kijkend naar de toekomst. De in de artikelen beschreven opinie is de opinie van de schrijver(s) op basis van feiten. Het is aan de vrijheid van de lezer om hier wat mee te doen of iets van te vinden.

BNdeStem bericht deze week dat er duidelijkheid lijkt te komen over de nieuwbouwplannen van verpleeghuis De Riethorst met een nieuw zorgcomplex van 10.000 tot 12.000m2 en 96 zorgplaatsen (nu 167). Ernaast komt plaats voor een supermarkt van 1.400m2 met 190 parkeerplaatsen, twaalf appartementen en aan de achterzijde ruimte voor 13 woningen.

Het (ambitieuze) streven is nu om eind 2016 met de sloop te beginnen zodat de nieuwe Riethorst er eind 2018/begin 2019 staat. De supermarkt en woningen staan echter los van deze plannen/planning.

In een toelichting op de plannen woensdag werd duidelijk dat de gemeente gebonden is aan afspraken die in het verleden zijn gemaakt: ‘De raad is in 2010 al akkoord gegaan met een eerder plan. We hebben nu nog steeds te maken met afspraken die toen gemaakt zijn.’ Ook meldt wethouder Kevin van Oort dat het de bedoeling is dat de Plus van het Schonckplein verkast naar de nieuwe locatie: ‘Alleen moeten we kijken wat we dan met het Schonckplein doen.’

In 2008 kondigde de WSG al een vergelijkbaar project aan: Alsnog supermarkt in G’berg. En in 2010 gaf het college aan dit project voorrang te geven: College prioriteert voortgang Riethorst. Anno 2015 lijkt de materie weer op gang te komen inclusief een supermarkt van 1.500m2.