Interessante en geslaagde VOG Industrie Netwerklunch

Afgelopen vrijdag 17 september 2021 hebben we weer een VOG Industrie Lunch en netwerk bijeenkomst gehad. Wederom in het Weeshuys te Geertruidenberg, dit is altijd een bijzonder aangename locatie voor deze kleinschalige bijeenkomsten.

Met 20 ondernemers, vertegenwoordigers van RWE en belangenbehartiger voor ondernemers VNO/NCW-MKB en de burgemeester en wethouder, was het een mooi gezelschap voor deze interessante, culinaire en gezellige bijeenkomst waar we elkaar eindelijk weer eens fysiek konden ontmoeten.

Deze middag hadden we twee sprekers. Mevr. Mary Drury, de nieuwe site manager van RWE Amercentrale, heeft een presentatie heeft gegeven over RWE en hun rol in de energietransitie. Zij heeft ons uitgelegd wat een energiecentrale die al 90% op  biomassa draait precies inhoud en ze heeft wat praktijkvoorbeelden laten zien betreft de zonneparken die ze op hun locatie aan het ontwikkelen zijn. (tekst gaat verder onder de foto)

Na het hoofdgerecht was het de beurt aan dhr. Frits de Groot van VNO/NCW. Hij heeft ons bijgepraat over de energietransitie en verduurzaming en wat dit voor bedrijven gaat betekenen de komende jaren. De belangrijkste boodschap hierin was dat bedrijven het “samen” moeten doen wegens de complexiteit. Al met al een interessante maar ook vooral gezellige bijeenkomst, waarbij aansluitend nog wat nagepraat kon worden in de tuin tijdens deze mooie dag. (tekst gaat verder onder de foto)

De volgende Weeshuys Industrie Lunch staat  gepland voor vrijdag 26 november 2021, we gaan deze ook weer invullen met een paar interessante thema’s. Zet deze datum alvast in de agenda, de uitnodiging volgt in de loop van oktober.

Ondernemers en directieleden die geen aanvullend lidmaatschap van de VOG Industriecommissie hebben, maar hier wel interesse in hebben kunnen voor meer informatie contact opnemen met VOG bestuurslid Martijn Nieuwenhuijsen (martijn@nieuwenhuijsenscheepsbouw.nl).

 

Betere integratie van het bedrijfsleven en het onderwijs

Door een nauwere samenwerking van de VOG en Bedrijven Netwerk Drimmelen (BND) met het Dongemond College willen beide verenigingen stimuleren dat het bedrijfsleven meer gaat samenwerken met het onderwijs. Doel is om het onderwijs te ondersteunen met meer actualiteiten vanuit het bedrijfsleven en te zorgen voor een betere aansluiting aan de behoeftes vanuit de bedrijven. We verwachten dat in de toekomst leren en werken steeds meer in elkaar overvloeien. De strikte scheiding tussen school en werk, valt weg. Formeel leren verplaatst zich van klaslokalen naar hybride leerplekken. 
Binnenkort organiseert het Dongemond College een voorlichtingssessie over een nieuwe mogelijkheid en dat is het Hybride gastdocent. Een interessante mogelijkheid voor uw bedrijf om dichter bij het onderwijs betrokken te raken.
Online voorlichtingssessie: Hybride docentschap en gastlessen
Dinsdag 5 oktober van 19:00 tot 20:00 uur.
 
Een gastles verzorgen, meerdere workshops geven, projectgroepjes begeleiden? Wie weet zie je een hele lessenreeks wel zitten. Jij mag kiezen! Naast je baan in het bedrijfsleven kan je prima een steentje bijdragen aan het onderwijs: in hybride vorm. Een win-win voor jouw carrièremogelijkheden en ontwikkeling. Voor onderwijs en bedrijfsleven waartussen actuele kennis en ideeën circuleren. Zo is onderwijs actueel en krijgt het bedrijfsleven iemand met trainingsvaardigheden.
 
Wil je meer informatie en heb je vragen over de mogelijkheden om als Hybride docent aan de slag te gaan of vind je het leuk om gastlessen te verzorgen? Meld je nu aan via de onderstaande link:
 
Wil je alvast meer weten? Kijk op: https://youtu.be/eQXtGj2t4w8

Verzekeringstips? Verbrugge deelt ze tijdens de Taste of Business

Kenniswerkende ZZP-er?

Als zzp’er heb je veel vrijheid om te ondernemen op de manier waarop jij wilt. Maar ondernemen brengt ook risico’s met zich mee. Want als er iets misgaat, kun je aansprakelijk gesteld worden. En één grote claim kan er al voor zorgen dat je failliet gaat.

Tijdens de 1e editie van de VOG Taste of Business op donderdag 30 september combineren we een heerlijk 3-gangen diner met waardevolle informatie voor jou als zelfstandige ondernemer.

We hebben 3 interessante sprekers, waaronder Verbrugge Groep.

  • Laat je informeren over je aansprakelijkheid ten opzichte van je opdrachtgevers
  • Ook de klantdata die je ‘onder je hebt’ is ‘levensgevaarlijk’ wanneer je denkt aan

cybercrime…

Op speelse wijze nemen we je mee in deze wereld en word je gelijk geadviseerd! We zijn in kleine groep dus je krijgt persoonlijke aandacht.

Verbrugge is al bijna 50 jaar actief als makelaar, hypotheekadviseur en verzekeraar in de regio’s Raamsdonksveer en Oosterhout.

En dat voor slechts 10 euro! Meld je nu aan voor deze waardevolle avond: https://vogweb.nl/taste-of-business/

#ondernemen #tips

17 september VOG Industrie lunch

We organiseren momenteel een lunch en netwerkbijeenkomst van de VOG Industrie bij restaurant ‘t Weeshuys in Geertruidenberg. De VOG Industrie commissie is een onderdeel van de VOG waar de aangesloten leden een extra bijdrage van € 550,- per jaar voor betalen. 

Deze bijeenkomst heeft als thema de energietransitie en verduurzaming. 

Wij hebben de toezegging gekregen dat de nieuwe site manager van RWE Amercentrale, mevr. Drury, graag een presentatie komt geven over RWE en hun rol in de energietransitie. Zij is sinds kort hier in Nederland en de presentatie zal Engelstalig zijn.

De tweede spreker is dhr. de Groot, beleidssecretaris energie en klimaat van VNO-NCW. Hij zal vanuit VNO een toelichting geven over de energietransitie en het bijbehorende overheidsbeleid en klimaatakkoord in Nederland.

We geven hiermee invulling aan een onderwerp dat actueel blijft en waar continu nieuwe ontwikkelingen in plaatsvinden. En het is daarmee ook een onderwerp waar wij als ondernemers constant in mee moeten groeien en van op de hoogte moeten blijven. 

Datum: vrijdag 17 september 2021
Locatie: Restaurant ‘t Weeshuys, Markt 52-56, Geertruidenberg
Tijd: inloop 11.30 uur

PROGRAMMA
11.30 uur: inloop
12.00 uur: aanvang lunch met o.a.:
welkomstwoord VOG-voorzitter Rom van Oers
presentatie mevr. Mary Drury, site manager RWE Amercentrale (Engelstalig)
presentatie dhr. Frits de Groot, beleidssecretaris energie en klimaat VNO/NCW
14.30 uur: einde

De VOG Industrie leden hebben inmiddels een uitnodiging voor deze lunch ontvangen en kunnen zich aanmelden via e-mail.

1e editie Taste of Business op 30 september!

Op donderdag 30 september is de eerste VOG Taste of Business avond. Hierbij combineren we een heerlijk 3-gangen diner met waardevolle informatie voor jou als zelfstandige of startende ondernemer. In deze eerste editie word je bij elke gang bijgepraat door experts op financieel gebied.

Een financieel adviseur, verzekeraar en een accountant vertellen je wat je moet weten als zelfstandige ondernemer. Zo leer je in 1 avond tips en tricks hoe je financieel zekerder kunt ondernemen. Je steekt er altijd wat van op en er is genoeg ruimte voor een gezellig borrel achteraf.

En dat voor slechts 10 euro per persoon!

Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan deze avond.

Agenda

vanaf 17.30 uur inloop
18.15 uur welkomstwoord door VOG Coördinator ZZP Jessica Eland
18.20 uur introductie door VOG Voorzitter Rom van Oers
18.30 uur voorgerecht met presentatie van Pullen & Partners
19.00 uur hoofdgerecht met presentatie van Verbrugge Groep
19.45 uur dessert met presentatie van Alfa Accountants & Adviseurs
20.15-21.00 uur netwerkborrel

Kosten € 10,- p.p. excl. BTW
Datum: donderdag 30 september 2021
Tijd: 18.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.30)
Locatie: Ondernemershuys, Markt 38, Geertruidenberg

Door de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt. We hebben ruimte voor maximaal 40 personen en verzoeken je dan ook om z.s.m. aan te melden en jezelf te verzekeren van een plaats. Meld je nu aan voor de VOG Taste of Business via ons aanmeldformulier.

Graag tot ziens op donderdag 30 september!

Jessica Eland
VOG Coördinator ZZP-commissie

Stikkers Techniek BV: “In 1,5 jaar tijd zijn we al flink gegroeid”

Het is weer tijd om een nieuw lid van de VOG in de spotlight te zetten. Deze week: Stikkers Techniek BV. Lorenzo Stikkers is sinds 1,5 jaar eigenaar van zijn eigen bedrijf. Na een aantal jaren in dienst te hebben gewerkt, heeft hij zijn eigen bedrijf opgezet. In dit artikel vertelt Lorenzo waarom hij die keuze heeft gemaakt en wat zijn ambities zijn met Stikkers Techniek BV.

Lees verder