Nog geen heropening discotheek

Ondernemer Arnoud Kastelijns uit Oosterhout is nog steeds bezig met de overname van de voormalige discotheek Oscars aan de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer. Hij heeft al met verschillende brouwerijen gesproken over de toekomst van de dancing, maar dat heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Struikelpunt blijft de goodwill en de inventaris.

Piet Kieboom is eigenaar van Oscars en hij praat al geruime tijd met Arnoud Kastelijns uit Oosterhout. Kastelijns is in zijn woonplaats eigenaar van horecabedrijf ’t Zonneke aan de Zandheuvel. Als een horecabedrijf te koop staat, gaat het om meerdere aspecten. Op de eerste plaats het onroerend goed, dat meestal buiten de verkoop blijft. Daarnaast het bedrijf, de inventaris en de goodwill. Met dat laatste worden de moeilijk te definiĆ«ren goede naam en klantenkring bedoeld. “Het pand staat al negen jaar leeg en toch willen ze 225.000 euro voor goodwill en inventaris. De goodwill is geen drol waard en een inventaris is er niet.”

Kastelijns wil een ton eigen geld in het opknappen van Oscars stoppen. Nieuwe geluidsapparatuur, nieuw meubilair. “Maar ik neem niks over. Ik wil de goodwill wel betalen, maar dan zonder financieel risico te lopen.” Kastelijns zou tegen de brouwerij kunnen zeggen dat hij afziet van kortingen op de bierprijs om zo de goodwill te betalen. Dan betaalt hij de gewone prijs voor een fust bier en loopt hij geen risico.

In Oosterhout heeft Kastelijns ’t Zonneke. “Ik heb een superzaak. Ik zou Oscars graag willen hebben om iets leuks voor de jeugd en voor mezelf te doen.” Een risico dat moeilijk in geld is uit te drukken, is de reactie van de buurt als de Oscars weer open gaat. In tegenstelling tot tien jaar geleden staat er nu een appartementencomplex achter de dancing. “Daar heb je wel mee te maken. Ervaren die mensen overlast? Na sluitingstijd komen er dan wel wel in een keer duizend mensen op straat. Dat is zowat de hele Klappeijstraat in Oosterhout!” Kastelijns heeft al met verschillende brouwerijen gesproken zonder het door hem gewenste resultaat te bereiken. “De laatste met wie ik heb gesproken is Heineken. Die is nu mijn voorstellen aan het doorrekenen.”