Noord-Brabant in top 3 faillissementen

Het totaal aantal faillissementen in Nederland is in augustus met 72 procent gestegen en Noord Brabant valt in de top 3 wat betreft aantal faillissementen. Dit blijkt uit onderzoek naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven over augustus 2009 ten opzichte van augustus 2008 door Dun & Bradstreet.

Sabine Besselink, marketingmanager bij Dun & Bradstreet, leverancier van handelsinformatie: ‘Van een kentering is nog geen sprake. De zomermaanden zijn traditioneel zware maanden voor veel bedrijven door een teruglopende omzet. De verwachtingen voor het aantal faillissementen in de maand september zijn dan ook somber.’

De Nederlandse provincies laten een zeer verschillend beeld zien. Het zwaarst getroffen zijn de provincies Friesland (+250 procent), Groningen (+200 procent) en Utrecht (+188 procent). In Flevoland (+11 procent), en Noord-Brabant (+13 procent) is de stijging het minst hoog. Voor Noord-Brabant heeft dit ook te maken met een piek in het aantal faillissementen in augustus vorig jaar. In absolute zin is Zuid-Holland koploper met 123 faillissementen, gevolgd door Noord-Holland met 94.

Hieronder een overzicht van top-vijf van provincies met het hoogste aantal faillissementen in augustus:

  1. Zuid-Holland 122
  2. Noord-Holland 94
  3. Noord-Brabant 87
  4. Gelderland 68
  5. Utrecht 46