Onderbrengpogingen WSG mislukt

Woningstichting Geertruidenberg (WSG) is vrijdag door het ministerie van Binnenlandse Zaken onder toezicht gesteld. De pogingen om de in de problemen geraakte Noord-Brabantse corporatie WSG onder te brengen bij andere corporaties in de regio of bij een landelijke corporatie zijn mislukt.

Dat heeft minister Donner van Binnenlandse Zaken vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. WSG moet nu van het ministerie diep gaan snijden in eigen vlees: verkoop van commerciële projecten, grondposities en huurwoningen.

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), toezichthouder op de branche, staat bij deze operatie tijdelijk garant om acute liquiditeitsproblemen te voorkomen. Banken kunnen hun financiering daardoor gewoon voortzetten. Voor 1 juni 2012 moet de dit voorjaar bij WSG aangetreden interim-bestuurder Peter Ruigrok van de minister een saneringsplan opstellen, met onder meer een verkoopplan voor de grondposities en de koopwoningen. Of daadwerkelijk saneringssteun moet worden uitgekeerd staat nog niet vast, aldus het ministerie. Tegelijk treedt er een extern toezichthouder aan, Gerard Erents, eerder bestuurder bij ander corporaties.

Zie fd.nl voor het volledige artikel.