Ondernemers bieden gratis winkelruimte aan in Oosterhout

In de Oosterhoutse binnenstad zijn drie prominente, leegstaande panden beschikbaar gesteld voor het project ‘Win je winkel’. Via deze actie winnen ondernemers met creatieve ideeën gedurende een half jaar een winkel in de binnenstad, huurvrij. Ook kunnen ze gedurende die maanden begeleiding krijgen van experts, zoals de Rabobank.

oosterhout

De wedstrijd is een initiatief van de Stuurgroep Bruisende Binnenstad en bedacht door de nieuwe stadsmanager, Stefan van Aarle. “Dit is een mooie manier om starters hun eerste stapjes te laten zetten. Tegelijkertijd maak je de stad aantrekkelijker”, vertelt hij.

Drie verschillende vastgoedondernemers stellen vanaf november een leegstaand pand beschikbaar. Van Aarle: “In Arendshof de voormalige drogisterij DA en een winkel tegenover de Hema. Buiten is Keiweg 4 beschikbaar, een pand van twee verdiepingen. Alle drie de ruimtes zijn rond de honderd vierkante meter groot.”

Ondernemers kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website van de gemeente Oosterhout. Vervolgens hebben zij tot vrijdag 21 oktober de tijd om een plan in te dienen. Een jury bestaande uit vastgoedeigenaren, ondernemers, de gemeente, Rabobank Amerstreek en branchevereniging INretail kiest drie winnaars.

“We verwachten in die korte tijd geen dichtgetimmerde bedrijfsplannen. Maar we willen wel potentie zien. Dat ’t duidelijk wordt dat erover nagedacht is.”

Bron: BNdeStem.nl