Ondernemers en Geertruidenberg praten weer met elkaar

Kritiek
Na kritiek over en weer was de relatie tussen beide partijen in mei tot het vriespunt gedaald. Tijdelijk wethouder Jan van Lith was de veelal cynische houding van het VOG-bestuur ‘zat’.

Dat VOG en gemeente weer rond de tafel gaan, heeft mede te maken met de rentree van Bert van den Kieboom als wethouder. Daarnaast heeft een voorzitterswissel plaatsgevonden bij de VOG: Henk Adriaanse is gestopt, Louis de Wit is zijn opvolger.

Relatie
“Ik heb bij mijn terugkeer gelijk contact opgenomen”, verklaart Van den Kieboom. “We moeten vooral voorkomen dat we niet met elkaar praten.” Over de laatste maanden: “Duidelijk is dat de relatie tussen Van Lith en Adriaanse beter kon. Van Lith heeft op een gegeven moment gezegd: tot hier en niet verder.”

Nieuwe kansen
“Het verleden heeft niet gebracht wat we wensten, maar er zitten nu nieuwe mensen”, reageert De Wit. “Voor nu geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wat bij de eerste vergadering ter sprake komt is dat we vooral inhoudelijk communiceren. Het initiatief is genomen door de wethouder. Zelf hadden we het contact opnieuw willen leggen met de gemeente na het zomerreces. Bert belde direct bij zijn eerste werkdag.”

Of er sprake zal zijn van een maandelijks overleg is nog niet bekend. De Wit: “Ik denk eerder aan een overleg op basis van doelen. Want we hebben elkaar nodig om doelen te bereiken.”